Καλοκαιρινές κατασκευές με απλά υλικά (με βίντεο)!

Οι χειροτεχνίες αυτές δεν είναι πολύ χρονοβόρες και τα υλικά πιθανότατα τα έχετε ήδη στο σπίτι ή την τάξη σας. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες καλλιτεχνικές δεξιότητες, οπότε ακόμα κι αν δεν το έχετε πολύ με τις κατασκευές, σίγουρα αυτές θα τις καταφέρετε.

Καλοκαιρινές κατασκευές: Ανανάς

Ένα απο τα αγαπημένα μου φρούτα που συνδυάζεται πολύ με το καλοκαίρι είναι ο ανανάς. Αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων με υπέροχο άρωμα, χρώμα και σχήμα. Η κατασκευή που σας προτείνω εδώ χρειάζεται μόλις 3 υλικά! Ένα λευκό χαρτί, τέμπερες και μαρκαδόρους. Ξεκινάμε χρωματίζοντας το κάδρο. (Ιδέες για καδράκια μπορείτε να δείτε και στο βίντεο). Στη συνέχεια επιλέγουμε 3 χρώματα τέμπερας (πράσινο, κίτρινο και κόκκινο επέλεξα εγώ) και φτιάχνουμε τη βάση του ανανά, βουτώντας τον αντίχειρα μας στην μπογιά. Χρειάζονται 3 κουκίδες στην αρχή, μετά ακολουθούν 2 σειρές από 4 κουκίδες και στο τέλος 3 κουκίδες. Φτιάχνουμε και τα φύλλα είτε με πινέλο, είτε με το δάχτυλό μας και έτοιμη η πρώτη μας κατασκευή. (Μπορείτε να δείτε στο βίντεο, πως βάζω τις μπογιές στο πιατάκι, ώστε να έχω αυτή την τριχρωμία σε κάθε κουκίδα).

Καλοκαιρινή Χειροτεχνία: Τρισδιάστατο καραβάκι

Ε δεν θα ήταν δυνατόν να μην περιλαμβάναμε στις κατασκευές ένα ταξιδιάρικο, χρωματιστό καραβάκι. Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι ένα χάρτινο πιάτο, συρραπτικό, ρολό χαρτιού υγείας, ξυλάκι χειροτεχνίας, χρωματιστό χαρτί, τέμπερες και αυτοκόλλητα. Στο βίντεο που βρίσκεται στο τέλος του άρθρου, θα μπορέσετε να δείτε αναλυτικά, πως το φτιάχνουμε έτσι ώστε να στέκεται όρθιο.

Καλοκαιρινή κατασκευή: Ψαράκι

Ύστερα από το καραβάκι μας, ασχολούμαστε και πάλι με την αγαπημένη μας θάλασσα και τον όμορφο θαλάσσιο κόσμο της. Καλά το φανταστήκατε θα φτιάξουμε ένα υπέροχο χρωματιστό ψαράκι με τρισδιάστατα λέπια! Θα χρειαστούμε μακαρόνια κοράλι, χρώματα ζαχαροπλαστικής, κούτα ή χαρτόνι, τέμπερες, ματάκια και λευκή κόλλα χειροτεχνίας. Αφού βάψουμε τα μακαρόνια (πάτα κλικ για να δεις πως βάφουμε μακαρόνια για κατασκευές) , κόβουμε ένα ψαράκι απο κούτα και το βάφουμε. Με την κόλλα χειροτεχνίας, κολλάμε το ματάκι, τα λέπια(μακαρόνια) και το στοματάκι του. Έτοιμο το πολύχρωμο ψαράκι μας!

Δείτε εδώ το βίντεό μας στο Youtube (PolkaDotsChannel)

Πηγή: http://polkadots.gr

Καλοκαιρινές κατασκευές με απλά υλικά (με βίντεο)!
Κύλιση προς τα επάνω