Αγαπητοί Γονείς,
Για την επίτευξη των στόχων μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς βασική προϋπόθεση είναι η στενή συνεργασία Σχολείου – Οικογένειας. Σ ́ αυτό φυσικά θα βοηθήσει και η τακτική παρουσία σας, στις ενημερωτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στις οποίες θα ενημερώνεστε προσωπικά από την Νηπιαγωγό της τάξης.

Μερικές χρήσιμες οδηγίες για το σχολείο:

  1. Διαβάστε του μερικά βιβλία για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Οι ιστορίες μέσα από τα μάτια ενός ήρωα μπορούν να το βοηθήσουν να ξεπεράσει πολλούς από τους φόβους του.
  2. Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση! Το …μυστικό για να ετοιμάζεστε κάθε πρωί για το σχολείο απαιτεί εξάσκηση. Γι’ αυτό τις ημέρες που απομένουν μέχρι την έναρξη του σχολείου, καθιερώστε την πρωινή ρουτίνα. Σηκωθείτε νωρίς, φάτε μαζί του πρωινό, και ντυθείτε σαν να επρόκειτο να φύγετε για το σχολείο.
  3. Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί εφόσον χρειαστεί κάτι στο σχολείο. Διαφορετικά θα πρέπει να μη ντραπεί να ζητήσει τη βοήθεια της δασκάλας του, αν τη χρειαστεί.
  4. Η ενδυμασία των μικρών μας μαθητών, παρακαλούμε, να είναι απλή και εύκολη στη χρήση. Προτιμήστε τις φόρμες γυμναστικής ή απλά μακό σύνολα (ανάλογα με την εποχή). ΜΗΝ χρησιμοποιείτε τιράντες, ζώνες και παντελόνια με δύσκολο κούμπωμα. Παρακαλούμε να στείλετε μία αλλαξιά ρούχα σε σακούλα με το ονοματεπώνυμο του παιδιού (μπλούζα, παντελόνι, εσώρουχα, κάλτσες) τα οποία θα μείνουν στην τάξη και θα τα ανανεώνετε ανά εποχή.
  5. Οι ζακέτες και τα μπουφάν, παρακαλούμε, να είναι μαρκαρισμένα με το όνομα του παιδιού. Γράψτε το όνομα με ανεξίτηλο μαρκαδόρο στην ετικέτα του ρούχου. Επίσης θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε, να επιστρέφετε αμέσως, οποιοδήποτε ξένο ρούχο ή αντικείμενο σας φέρει το παιδάκι κατά λάθος στο σπίτι, γιατί νόμισε ότι ήταν δικό του.
  6. Επάνω στην τσάντα του παιδιού, που θα έχει καθημερινά μαζί του, παρακαλούμε να γράψετε σε ευκρινές σημείο, με ανεξίτηλο μαρκαδόρο, το ονοματεπώνυμό του (από την έξω πλευρά της τσάντας).
  7. Στην προσπάθειά μας να αποφύγουμε τα χτυπήματα των παιδιών, συνιστούμε αθλητικά παπούτσια που δεν γλιστράνε, με αυτοκόλλητο κούμπωμα και όχι κορδόνια που λύνονται και τα πατάνε τα παιδιά.
  8. Παρακαλούμε να φροντίζετε ιδιαίτερα για την υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής των παιδιών. Ελέγχετε καθημερινά το κεφαλάκι τους και μην αποφύγετε να μας ειδοποιήσετε, αν ανακαλύψετε ψείρες ή κόνιδα.

Ευχόμαστε σε όλους Υγεία, Καλή Συνεργασία και στα παιδιά μία Όμορφη Σχολική Χρονιά.

Πρώτη μέρα στο σχολείο
Κύλιση προς τα επάνω